Posted on Leave a comment

Искра Урумова среща читатели с дебютния си роман „Откраднато“ в борсата на „Николови ритейл“

Журналистката Искра Урумова ще се срещне с читатели на дебютния си роман „Откраднато“ (изд. „Думите“) в новооткритата книжна борса на „Николови Ритейл“ във Варна. Неформалното събитие ще се състои на 20 декември от 16:00 ч. и е замислено като приятелски разговор в уютна атмосфера с ароматен чай и домашно приготвени бонбони. Гостите ще могат да чуят интересни истории за създаването на книгата и да получат автограф с лично послание.

Датата не е избрана случайно – на 20 декември празнуваме Игнажден. Според народните вярвания на Игнажден започва новата година и всичко, сторено на този ден, носи магическа сила, може да роди здраве, успех и късмет. Тогава Слънцето се обръща към пролетта и лятото, а първият гост в дома се нарича „полазник“ – какъвто е той, такава ще е цялата година.

„Откраднато“ е първият роман от трилогия, разказваща история за български чудеса. Там, където омайни гласове шепнат красиви, но опасни тайни в история за знанието на кръвта и могъществото на съдбата. От древността до днес тайнствени митични същества властват над хора и природа. След век примирие, на Еньовден,между тях пламва война за златните съкровища в недрата на България…

Шестнайсетгодишната Неда попада в клопката на стара и опасна магия. За да се спаси, трябва да надхитри надарения с ум, сила и смелост  Марко. Съдбите им обаче са оплетени в здрава невидима нишка още от детството. Врагове с обща тайна или съзаклятници по неволя са Неда и Марко? Ще останат ли верни на своите или ще следват инстинкта да пазят другия? Ще ги срещне ли съдбата отново и как?

Книгата можете да намерите и в борсата на „Николови Ритейл“ във Варна на ул. „Кракра“ №24 или да поръчате за вашия търговски обект на borsa@nikolovi.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *